AGENDA
Projecte PRODIEMUS
      
  

2017. Renovació de l'entorn

L'entorn web Prodiemus es renova i, a més del Cançoner i la Revista, incorpora nous projectes:

a) musicaTIC. Projectes realitzats amb alumnat de l'institut Jaume Vicens Vives (Girona) sota la direcció i coordinació de la professora Marta Orts i Alís: DicMus. Diccionari musical col·laboratiu en línia | Faristol. Partituroteca o banc de partitures | Musicandis. Instruments i agrupacions musicals| musicaTOUR. Músiques del món | TIB, un teatre per fer música. Muntatges teatrals-musicals, concerts i recitals realitzats en el Teatre Ignasi Bonnín de l'institut Jaume Vicens Vives.

 b) Fonamentació didàctica: musicARTS. Entorn professional de Marta Orts i Alís

 

2011. Producció del disc "Essència popular"

Prodiemus ha co-produït el disc Essència popular, variacions i improvisacions per a piano de cançons tradicionals catalanes del compositor i pianista lleidatà Antoni Tolmos, amb comentaris i documentació de Marta Orts. Els concerts de presentació del disc han estat el 20 de desembre, a la Sala Mompou del SGAE de Barcelona, el 21 de desembre, a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i el 22 de desembre, Auditori Enric Granados de Lleida. +info : llibret que acompanya el CD.

Si voleu adquir un CD (10€ més ports), demaneu-nos-el per e-mail: info@prodiemus.com

 

2010. Creació d'un espai Prodiemus a ISSUU                                                         

30/12/2010. Edició d'un número especial de la revista electrònica Prodiemus amb motiu del 5è aniversari del projecte Prodiemus i publicació a ISSUU, la plataforma de difusió de documents digitatlizats, on es crea l'espai Revista.Prodiemus  +info: accés a ISSUU.

 

2010. Divulgació científica en 2n Congrés Internacional de Didàctiques

3 al 6/02/2010. Amb motiu del 5è aniversari de Prodiemus, presentació del Cançoner Prodiemus a càrrec de Marta Orts (dir. de Prodiemus i prof. ass. del Dep. de Didàctica de l'Expressió Musical de la UdG)  en el 2n Congrés Internacional de Didàctiques (CidD 2010), organitzat per les universitats de Girona, Granada i Ginebra (Suïssa) a la nova seu de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (Campus Barri Vell). +info

 

2008. Curs d'estiu al C.A. UNED de Girona

26-27-28/09/2008: Curs d'estiu al Centre Associat de la UNED de Girona: L'ensenyament de la Música en tots els àmbits educatius: molt soroll i poques nous, impartit per membres de l'Equip i Col·laboradors de Prodiemus: Dr. Joan de la Creu Godoy (Universitat de Girona), Il·lm. Sr. Carles Guinovart (ESMUC), Dra. Pilar Lago (UNED), Sr. Antoni Miquel Muñoz (Informàtic), Dra. Marta Orts (Institut Jaume Vicens Vives, Girona) i el Dr. Antoni Tolmos (Universitat de Lleida). Aquest curs s'emmarca dins dels XIX Cursos d'Estiu de la UNED que es realitzen a tot l'estat. +info: programa del curs.

 

2008. Concert de piano

27/09/2008, a les 20:00h, a l'Auditori del Centre Cultural de la Mercè de Girona: Concert de piano a càrrec d'Antoni Tolmos, organitzat per Prodiemus i la UNED-C.A.Girona, en el marc del curs d'estiu.  Tolmos oferí el repertori del seu darrer CD: Sons de ciutat. L'acte va ser molt concorregut. +info: programa del concert

 

2008. Creació del canal Prodiemus a YouTube                                                       

16/02/2008. Creació del canal Prodiemus al YouTube. +info: veure els vídeos.               


 

2007. Participació en el 1r Giroscopi cultural

8-9-10/11/2007. Participació en la pimera edició del Giroscopi i la Fira d'iniciatives culturales de les comarques gironines, organitzada per la Casa de Cultura de la Diputació de Girona els dies 8, 9 i 10 de novembre. +info: vídeos de l'acte

Horari de l'estand: 8/10/2007, de 12h a 22h; 9-10/11/2007, de 10h a 24h.

10/11/2007, de 18:00 a 18:30h, a l'Aula Magna: presentació del Cançoner Virtual Prodiemus i del Cançoner EIPS per a nens i nenes d'Educació Infantil i Primària, a més d'altres novetats del web. La presentació anirà a càrrec de les doctores Pilar Lago (UNED) i Marta Orts Alís (direcció i gerència de PRODIEMUS), amb la col·laboració d'Antoni Miquel Muñoz (webmaster de PRODIEMUS).

10/11/2007, de 19:30 a 20:30h, a l'Aula Magna: concert de músiques tradicionals versionades a càrrec de: Laia Amagat (piano), Leticia Aparicio (violoncel), Agustí Coma Alabert (violí), Jordi Garcia (violí), Tomy Muñoz (saxo), Edith Saldaña (violoncel), Antoni Tolmos (piano) i Ana Vladimirova (soprano). +info : programa

 

2007. Creixement de Prodiemus

El Cançoner virtual i interactiu Prodiemus ja compta amb 302 cançons publicades. I continua creixent!

Inici del Projecte BABEL (taducció del web a diferents idiomes: castellà, italià, francès, anglès, alemany i rus).

Inici del Projecte musicaTIC (Música a través de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació).

 

2006. Neix Ad-Prodiemus (Amics de Prodiemus)

22/12/2006. Constitució de l'associació cultural, docent i científica AD-PRODIEMUS (Amics de Prodiemus) amb núm. de registre: 33983 i NIF. G-17940826. +info

Constitució de diversos grups de treball: Equip PRODIEMUS (encarregat de l'ampliació periòdica dels registres de la secció Cançoner); Grup BABEL (encarregat de la traducció de l’entorn web a diferents idiomes); i el Grup ARS (format per artistes i professionals de l'àrea de Visual i Plàstica).

 

2006. Neixen nous projectes: el cançoner EIPS i la revista Prodiemus

Inici del Projecte EIPS, com a adaptació del Cançoner de PRODIEMUS per a nens. Es tracta d'un entorn de navegació fonamentalment visual i selecció del repertori adequat per a Educació Infantil i Primària, amb il·lustracions de Rocio Galindo i Marta Orts.

Inici del Projecte MAGAZINE. Reorganització dels articles de les seccions Parlem-ne i Bibliografia en un nou espai: Revista electrònica PRODIEMUS com a publicació periòdica en línia amb ISSN: 1988-2173.


 

2006. Presentació de Prodiemus

24/03/2006, a les 19:30hacte de presentació de Prodiemus a la sala d'actes del Centre Associat de la UNED de Girona a càrrec de la Dra. Marta Orts (autora i directora de Prodiemus) i Sr. Antoni Miquel Muñoz (webmaster de Prodiemus).

Es va comptar amb la presència de nombrós públic i hi van assistir diferents representants de les institucions públiques i entitats privades que donen suport al projecte: Sr. Enric Vilert (Vicepresident de la Diputació de Girona), Sr. Gabriel Casas (President del Consell Comarcal del Gironès), Sr. Josep Ballester (Gerent de Finques Catalunya) i Dr. Josep Arnau (Director de la UNED-C.A. de Girona i amfitrió de l'acte) ; també hi van assistir la Rectora de la Universitat de Girona, Dra. Anna Maria Geli, i el Delegat dels SSTT del Dep. d'Educació-Generalitat de Catalunya, Sr. Joaquim Bosch.

A nivell científic, musical i educatiu, el projecte va estar avalat pels següents professionals: Dra. Pilar Lago (UNED), Dr. José M. Calés (UNED), Dr. Joaquim Miranda (UAB), Dr. Joan de la Creu Godoy (UdG) i Il·lusm. Sr. Carles Guinovart (ESMUC).

+info : fotos i vídeos i notes de premsa.

 

2005. Neix Prodiemus

El projecte i web Prodiemus (acrònim de "Propostes, Reflexions i Orientacions de Didàctica Interdiscipinària per a Educar a través de la Música") neix arran de la defença de la Tesi Doctoral (UNED, 2005) de Marta Orts i Alís, autora i directora del projecte, que obtingué Excel·lent cum laude i Premi Extraordinari de Doctorat del curs 2004-2005, y que va estar dirigida per la Dra. Pilar Lago. En el web es publica el Cançoner virtual i interactiu Prodiemus: base de dades de cançons tradicionals catalanes, catalogat com a publicació seriada en línia (2005 i ss.) amb ISBN: 978-84-692-3940-7 (cat.) i ISBN:978-84-692-3939. Des dels seus inicis, el webmaster de Prodiemus és Antoni Miquel Muñoz i Cuatrecasas.

2006-03-24